Ahol ma tartasz, a tegnapi döntéseid következménye!

Murau tűzoltó napi fesztivál.

2016.augusztus 20-án rendezték a helyi tűzoltóság ünnepi összejövetelét. A rendezvényen adták át a kitüntetést, az önkéntes tűzoltók ifjúsági versenyének győzteseinek, akik állítólag az eddigi legügyesebb csapat voltak. A díjátadás után a híres Stadtkapelle zenekar adott koncertet a megszokott magas színvonalon. Ezek után a REFLEX nevű zenekar szolgáltatta a zenét, amire hát eleinte nem nagyon mozdult senki, majd nagy lassan egy két bátrabb pár felment a színpadra és táncolt. Aztán mi helyi magyarok vettük a bátorságot és próbálkoztunk némi tánccal, bár a játszott számok, hát nem annyira voltak táncra alkalmasak, kissé lagymatagok voltak. Azért mi vittünk színt bele és jókedvűen táncoltunk. 
Az alsó szinten volt a Disco amire igazából készültünk, de bár a zene hangos volt és jó is volt de valahogy a helyi fiatalok mintha nem tudnák mi az a tánc, a dübörgő zene alatt, akárhányszor lementünk csak füstöltek mint a gyárkémény, ittak és beszélgettek. Kicsit hülyén nézett volna ki hogy néhány 40-50 éves ifjú elkezdett volna ott ugrálni, felvenni a ritmust. Így ez az élmény kimaradt nekünk. Sajnos kicsit megerősítette azt a képet, hogy errefelé a legnagyobb kikapcsolódás, szórakozás, az önmérgezés - ami dohányzás és sörözés meg alkoholfogyasztás formájában jelenik meg. 
A másnapi zenei fesztivál kicsit helyreállította a lelki világom, mert ott azért más volt a színvonal és a közönség is.: